Blog pagina

Breng je hormonen in balans met een voetreflexmassage

 

Menstruatieklachten, vermoeidheidsklachten en hoofdpijn zijn veel voorkomende klachten die ik regelmatig te horen krijg bij mij in de praktijk. Veel vrouwen hebben last van hormonale schommelingen en menstruatieklachten. Dit kan zich uiten in hoofdpijn, buikpijn, pijnlijke borsten, rugpijn, laag libido, prikkelbaarheid of depressieve gevoelens. Of bijvoorbeeld in de onderstaande klachten;

 • Gewichtstoenamen
 • Migraine
 • Huidproblemen (acne, eczeem)
 • Spijsverteringsproblemen, opgeblazen gevoel
 • Onrust, neerslachtig of opgejaagd gevoel
 • Haaruitval, broze nagels
 • Eetbuien
 • Slaapproblemen, vermoeidheid
 • Laag libido
 • Menstruatieklachten, buikpijn
 • Vruchtbaarheidsproblemen, PMS pre menstruaal syndroom
 • Gewricht- en/of spierpijn, stijve gewrichten/spieren
 • Concentratieproblemen
 • Stemmingswisselingen

 

Menstruatieklachten door hormonale disbalans 

Zowel menstruatieklachten als een hormonale disbalans zijn met voetreflextherapie goed te behandelen. De hormoonklieren staan in verbinden met de reflexzones op je voeten. Het bewerken van de hormonale reflexzones op de voeten, helpt de hormonale disbalans weer in balans te brengen. Het brengt het hormoonsysteem  terug in evenwicht waardoor je minder menstruatieklachten ervaart en jij je energieker en meer in balans voelt.  

Een voetreflexmassage laat jou energie weer stromen

Volgens de Chinese gezondheidsleer is menstruatiepijn een teken dat de Qi – energie – niet vrij door het lichaam kan stromen. Dit is de taak van de lever. In de zeven dagen voor het doorbreken van de menstruatie verzamelt de lever bloed en energie en transporteert deze naar de baarmoeder. Als de lever uit balans is, dan verloopt dit proces moeizaam, waardoor energie en bloed zich ophopen. Dit uit zich in gespannen borsten, vermoeidheid, een opgezette buik, hoofdpijn en prikkelbaarheid.

Een voetreflexmassage heft blokkades op en zorgt ervoor dat  Qi – energie en bloed weer beter gaan stromen, waardoor de klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Je stimuleert het zelfhelend vermogen van je lichaam waardoor de energie weer vrij kan stromen en je meer in balans bent. Je voelt je ontspannen en energieker.  

Voetreflextherapie is een alternatieve geneeswijze 

Voetreflextherapie kan ook een preventieve werking hebben. Denk hierbij aan een moment van ontspanning tegenover een druk en stressvol bestaan. Even lekker ontspannen en tijd voor jezelf is erg belangrijk in deze drukke tijden.

Ervaar je zelf klachten of ben je benieuwd of een klacht gerichte massage jou kan helpen? Neem dan gerust contact met me op. Ik help je graag van klachten af.

Ps. Wist je dat als je aanvullend verzekerd bent je meestal een deel van de behandeling vergoed krijgt via je zorgverzekering? (Check hiervoor je polis).

Creëer meer balans je leven met voetreflexmassage

De vakantie is voorbij, je zit weer in het ritme en je agenda wordt automatisch gevuld. Door alle drukte vergeet je jezelf vaak. En je goede voornemens verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Zonde, want je wilt dat vakantie gevoel natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Het is daarom heel belangrijk om tijd voor jezelf te reserveren in je  agenda. Als je dit niet doet, vult iemand anders hem vaak voor je in. En voordat je het weet is je agenda weer overvol en kom je aan je eigen dingen niet meer toe.

Tips voor meer balans in je leven;

 • Blok je agenda voor “me time”

Me-time is belangrijk maar wordt vaak ook lastig gevonden om in te plannen. Je werk, gezin en sociale leven slurpen al je tijd en energie op. Toch is tijd voor jezelf nemen super belangrijk. Het maakt je gelukkiger en zorgt voor meer balans.

Plan een dag of dagdeel in waarop je niets doet. Zet een kruis in je agenda en doe waar jij zin in hebt; sporten, een boek lezen, in bad gaan. Zorg dat je dit ver van tevoren in de agenda hebt staan en dan kan je de rest eromheen plannen, Zo weet je zeker dat die momenten er gaan komen.

 • Leer je eigen grenzen kennen; een nee tegen iemand anders is een ja tegen jezelf

Me-time is niet egoïstisch. Het is noodzakelijk. Door tijd voor jezelf te maken, krijg je nieuwe energie. Daar profiteer niet alleen jijzelf van maar ook zeker je partner, gezin en collega’s zullen het merken omdat je relaxter door het leven gaat. Merk je dat het niet gewaardeerd wordt? Leg het uit aan je kinderen, baas of partner. Vertel waarom je het nodig hebt en stel jezelf daarmee kwetsbaar op. Niemand die jou het dan nog wil weigeren. (Als je zelf lekker in je vel zit kan je iemand veel meer geven).

 • Luister naar je lichaam

Continue druk zijn, eist op den duur zijn tol op. Je merkt dat je lontje korter wordt en je de normaalste dingen vergeet, chaos in je hoofd. Merk je dat je te druk bent, probeer dan meer rust in te plannen. Hoe leuk die afspraken ook zijn, het is verstandig om ook tijd voor jezelf te nemen. De meeste mensen begrijpen het echt wel en zo geef je ook het goede voorbeeld naar de mensen om je heen. Als jij ermee begint zal je zien dat andere volgen.

 • Tijd doorbrengen in de natuur

Als je buiten bent dan voel je je vaak gelukkiger. Een wandeling door de natuur doet je altijd goed. Fiets, ren of loop door de natuur en geniet van de geuren en kleuren van de natuur. Adem een paar keer diep in en uit en pak wat extra vitamine D. De zon hoeft niet fel te schijnen, daglicht ís zonlicht.

 • Ga eens offline

Als je veel online bent, voor je werk of persoonlijk, kan dat ongemerkt veel energie opslurpen. Blijf eens bewust een dag(deel) of een heel weekend offline.. Zo heb je echt even tijd voor jezelf, zonder dat iemand je kan storen. En het zal je verbazen dat als je nadien je apparaten weer aanzet je helemaal niet heel belangrijke dingen gemist hebt.

 • Doe aan mediteren yoga

Een goede manier om spanning in lichaam tegen te gaan en je gedachten tot rust te brengen is regelmatig yoga, mindfulness en/of yoga oefeningen te doen.

 • Slapen

Een goede nachtrust is letterlijk van levensbelang. Goede nachtrust geeft je leven een enorme positieve impuls. De voordelen van een goede en gezonde nachtrust zijn namelijk oneindig. Je merkt dat dat je vrolijker door het leven gaat, meer energie hebt en simpelweg gelukkiger bent. De voordelen op de langere termijn; een betere gezondheid en zelfs een langere levensduur zijn minstens zo belangrijk.

Schokkende cijfers: 10% heeft hardnekkige slaapproblemen.

Helaas is goed slapen niet vanzelfsprekend. Een derde van alle Nederlanders heeft wel eens slaapproblemen en ruim 10% slaapt zelfs chronisch slecht (bron: psychischegezondheid.nl).

 • Plan een test en behandeling met bioresonantie

Slaap je slecht? Voel je je down, moe en futloos?

Deze klachten kunnen lichamelijk komen door een disbalans in je darmflora, door vitamines of mineralen tekorten of bijvoorbeeld door hormonale verstoringen.

Het kan zijn dat er een blokkade zit in één van hormoonklieren, zoals bijvoorbeeld de pijnappelklier. Deze klier zet de neurotransmitter serotonine om in het hormoon melatonine.

Melatonine staat bekend als het slaaphormoon. Normaal gesproken, in een gezond lichaam en in gezonde leefomstandigheden, maakt de pijnappelklier er genoeg van aan op het juiste moment van de dag.

Maar als er een verstoring is in je hormoonhuishouding of als je biologische klok in de war is, dan kan deze natuurlijke aanmaak verstoord worden en zorgen voor klachten.

Met een korte test kan ik dit onderzoeken en je daarop behandelen met bioresonantie. Plus je adviseren over de juiste voeding en eventueel aanvullende supplementen.

Met bioresonantie kan je op een natuurlijke manier de balans in je lichaam herstellen. Met lichaamseigen frequenties wordt het eigen systeem behandeld. Op deze manier wordt het zelf herstellend vermogen van je lichaam aangesproken. En zet het je lichaam aan om zichzelf te herstellen en te versterken.

De meeste klachten zijn vaak na 1 behandeling al stukken minder. En na een paar behandelingen soms bijna helemaal verdwenen.

 • Laat je voeten masseren

Een voetreflexmassage werkt heel ontspannen en brengt je lichaam weer in balans. Een voetreflexmassage heeft een positief effect op het hele lichaam en kan bij veel klachten helpen. Zowel stress gerelateerde als lichamelijke klachten kunnen hierdoor flink verminderen. Het werkt erg goed bij spijsverteringsklachten, ontgiften en reinigen, bijvoorbeeld na een vastenkuur of detox.

Bij vermoeidheidsklachten en slapeloosheid heeft het een positief effect. Daarnaast kan het bijdragen aan herstel bij een hoge bloeddruk en een hormonale disbalans of bij herstel na een ongeluk of burn out.

Je stimuleert het zelfhelend vermogen waardoor de energie weer vrij kan stromen en je meer in balans bent. Je voelt je ontspannen en energieker.

Ben je nieuwsgierig naar wat ik voor je kan doen? Maak gerust een afspraak. Ik help je graag van je klachten af.

Ps. Wist je dat als je aanvullend verzekerd bent je meestal een deel van de voetreflexmassage en bioresonantie behandeling vergoed krijgt via je zorgverzekering? (Check hiervoor je polis).

Stress, vermoeidheidsklachten en slaapproblemen

 

Stress, vermoeidheidsklachten en slaapproblemen zijn veel voorkomende klachten die ik hoor bij mij in de praktijk. Heel veel mensen hebben doorlopend last van vermoeidheidsklachten en voelen zich de hele tijd moe, soms zelfs extreem moe of juist afwisselend: dan weer moe, dan weer fit – zonder dat ze weten waardoor dit nou precies komt.

Vaak ontstaat dit door bepaalde leefgewoonten, zoals (soms onbewust) te veel stress, te weinig slaap, geen of te weinig tijd nemen om echt te ontspannen of te weinig lichamelijke beweging. Chronische vermoeidheid kan ook samenhangen met medische aandoeningen, zoals bloedarmoede, tekorten aan bepaalde voedingsstoffen, voedselintoleranties, schildklieraandoeningen, suikerziekte, depressie, slaapproblemen en hartproblemen.

Door blokkades hoofdpijn, stemmingswisselingen of spijsverteringsklachten

Ook spanningen, emoties, stressklachten of (oude) trauma’s kunnen zich vast zetten in je lichaam. En kunnen ongemerkt blokkades veroorzaken in je energiebanen, je meridianen. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals vermoeidheidsklachten, slecht slapen, je uit balans voelen, hoofdpijn, hormonale klachten, stemmingswisselingen of spijsverteringsklachten.

Obstipatie wordt energetisch bijvoorbeeld in verband gebracht met “niet willen loslasten”. Letterlijk en figuurlijk dus. Mogelijk heb gedachten die ervoor zorgen dat je je ergens geremd voelt, durf je niet voor je mening op te komen of sta je op het punt een moeilijke beslissing te nemen die je steeds uitstelt. Je lichaam geeft hiermee een signaal om hiermee aan de slag te gaan.

Voetreflexmassage heeft een positief effect op het hele lichaam

Door het masseren van de reflexpunten op je voet wordt de energetische doorstroming in je hele lichaam bevorderd. Er ontstaat er een stimulerende werking naar de organen, blokkades worden opgeheven en het reinigingsproces in de lymfeklieren wordt verbetert. Plus het zelf herstellend vermogen van je lichaam wordt in gang gezet.

Een voetreflexmassage heeft een positief effect op het hele lichaam en kan bij veel klachten helpen. Zowel stress gerelateerde als lichamelijke klachten kunnen hierdoor flink verminderen. Het werkt erg goed bij spijsverteringsklachten, ontgiften en reinigen, bijvoorbeeld na een vastenkuur of detox.

Bij vermoeidheidsklachten en slapeloosheid heeft het een positief effect. Daarnaast kan het bijdragen aan herstel bij een hoge bloeddruk en een hormonale disbalans of bij herstel na een ongeluk of burn out.

Je stimuleert het zelfhelend vermogen waardoor de energie weer vrij kan stromen en je meer in balans bent. Je voelt je ontspannen en energieker.  

Ben je nieuwsgierig naar wat ik voor je kan doen? Maak gerust een afspraak. Ik help je graag van je klachten af.

Ps. Wist je dat als je aanvullend verzekerd bent je meestal een deel van de voetreflexmassage of bioresonantie behandeling vergoed krijgt via je zorgverzekering? (Check hiervoor je polis).

Blog 2: Binnenkort komt hier een blog!

tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst

Blog 3: Binnenkort komt hier een blog!

tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst 

Blog 4: Binnenkort komt hier een blog!

tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst