Voetreflex massage

Heb je last van stress, pijnklachten of zit je niet lekker in je vel?

Voetreflexmassages kunnen daarbij erg goed helpen. Naast ontspanning heeft een voetreflexmassage positief effect op het hele lichaam en kan bij vele klachten helpen.

Bij welke klachten helpt voetreflexmassage?

 

Variërend van stressklachten, vermoeidheid, hormonale klachten, hoofdpijn, slecht slapen, rugklachten tot spijsverteringsproblemen, oedeem, beenkrampen en gewricht- en artrose klachten.

Een voetreflexmassage heeft effect op het hele lichaam en kan bij veel klachten helpen. Zowel stress gerelateerde als lichamelijke klachten kunnen hierdoor flink verminderen. Het werkt heel goed bij spijsverteringsklachten, ontgiften en reinigen, bijvoorbeeld na een vastenkuur of detox.

Bij vermoeidheidsklachten en slapeloosheid heeft het een positief effect. Daarnaast kan het bijdragen aan herstel bij een hoge bloeddruk en een hormonale disbalans.

Hoe werkt het?

 

De voetreflexmassage gaat uit van het principe dat de reflexpunten op de voeten in contact staan met onze organen, klieren en overige structuren in ons lichaam. Er stroomt een constante energie door onze energiebanen, die samenkomen als reflexpunten in onze handen en voeten.

Wanneer er blokkades ontstaan als gevolg van spanning ontstaat er een ziektebeeld.

Door het masseren van de reflexpunten op je voet wordt de energetische doorstroming in je hele lichaam bevorderd. En wordt het zelfgenezend vermogen van je lichaam in gang gezet. Blokkades in je lichaam worden door een voetreflexmassage verminderd of opgeheven.

Voetreflextherapie is een alternatieve geneeswijze en kan ook een preventieve werking hebben. Denk hierbij aan een moment van ontspanning tegenover een druk en stressvol bestaan.

Wat is het effect?

 

Door het masseren van de reflexpunten op je voet wordt de energetische doorstroming in je hele lichaam bevorderd. Er ontstaat er een stimulerende werking naar de organen, blokkades worden opgeheven en het reinigingsproces in de lymfeklieren wordt verbetert.

 Je stimuleert het zelfhelend vermogen waardoor de energie weer vrij kan stromen en je meer in balans bent. Je voelt je ontspannen, fit en herboren. Soms ook moe omdat het reinigingsproces is aangezet. Door extra water te drinken en goed te slapen voel je je snel beter.

Wil je meer weten of zelf een voetreflexmassage ervaren?

 

Ervaar je zelf klachten of ben je benieuwd of een klacht gerichte massage jou kan helpen? Neem dan contact met me op. Ik help je graag van je klachten af.

DSC_2075

De kosten voor een voetreflexmassage behandeling zijn € 62 per uur.

Als je aanvullend verzekerd bent kan je de factuur vaak declareren bij je zorgverzekeraar. Je krijgt dan een gedeelte van de factuur vergoed. Check hiervoor je polis. Prestatiecode 24009 reflexzonetherapie.

Doorverwijzing van de (huis)arts is niet nodig.

  • Praktijk Marije Tuiten werkt als erkend alternatief therapeut
  • Is aangesloten bij de beroepsvereniging CAT. 
  • Voldoet aan de eisen van Wkkgz.
Vorige slide
Volgende slide